2018. dec 05.

Önvezető autó és a pornó forradalma

írta: FuturistaDoktor
Önvezető autó és a pornó forradalma

 

4310205.jpg

Néha olyan, mint ha az egész emberiség egy óriási nagy technológiai bumm előtt állna. Mindenki várja, toporog izgatottan, hogy vajon mikor kezdődik már. Mikor mehetünk nyaralni a Holdra, mikor rendelhetem már meg azt az önvezető autót. Jelenleg még be kell érnünk az Apple, Samsung, Sony, stb… nem túl izgalmas, és laikusoknak szemében nem túl innovatív újdonságaival, de fél szemmel azért folyamatosan lessük az Elon Musk féléket, hátha előrukkolnak valami eget rengetővel.

Az egyik biztos, hogy az önvezető autó lesz. És az is biztos, hogy nagyon komoly hatással lesz az életünkre.

Például többet ihatunk. Nem lesz gond a céges bulikkal, osztálytalálkozókkal, elvégre mindenki felönthet kedve szerint a garatra anélkül, hogy cserébe késő este a hidegben kelljen várakoznia egy soha meg nem érkező buszra.

Ahogy az is biztos, hogy megfog szaporodni a „szex in the car” keresőkifejezés a pornó oldalakon. Igen, ha nem kell a vezetésre koncentrálni, akkor nyugodtan lehet mást is csinálni. Igen, pontosan azt.

De ha egyel konzervatívabbak vagyunk, akkor nyugodtan gondolhatunk a filmekre is. Vajon a Netflix és Ford között lesz a következő nagy vállalati összeborulás? Ha Mercédeszt veszel ahhoz HBO GO fog járni grátiszként? Esetleg az autógyártók rálépnek a saját fejlesztésű műsorok mezsgyéjére? Azt hiszem, fájhat majd az Oscar zsűri feje a jövőben, ha már a Netflix is kiverte a biztosítékot.

Az is biztos, hogy a sharing car szektor nagyot fog előre lépni. Elvégre nem csak, hogy érted mehet az autó ahova mondod, de utána vissza is talál a saját telephelyére. Éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon is. Innen már csak egy lépés a havi/ éves autóbérlet, ami az autó eladások számát vághatja vissza drasztikusan. Nem beszélve az autó, mint státusz szimbólum kérdéséről. Még nagyobb luxusnak fog számítani az autó, vagy csak felesleges rongyrázásként fogunk rá tekinteni, ha valaki saját gépjárművel rendelkezik?

Illetve biztosan jó az, ha még egy felelősséggel kevesebb fogja az emberek vállát nyomni? Elvégre aki autóba száll, az az esetek többségében igyekszik figyelmesen közlekedni. Ha ezt is átveszik tőlünk a gépek, akkor vajon nem az lesz az eredmény, hogy megfelelőtlenebbé válik a társadalom? Még inkább elkényelmesedünk és még több mindent fogunk evidenciaként kezelni?

Mikor a villanykörte hódító útjára indult, az emberek napjai meghosszabbodtak. Elvégre sötétedés után is lehetett olvasni-dolgozni-összejárni. Kitágult a felhasználható időkeret.

Ami biztos, hogy az önvezető autók ha kicsiben is, de ugyanezt fogják eredményezni. A napi 1-2-3 óra, amit a gépjárműben töltünk hirtelen már nem felesleges időpazarlássá, hanem hasznosan eltölthető időkeretté változik.

Az már más kérdés, hogy eddigi tapasztalataink szerint az emberiség ma nem túl jó abban, hogy a rendelkezésre álló időt értelmesen hasznosítsa. Bár legrosszabb esetben is kapunk egy csomó új pornót.

Szólj hozzá

jövő pornó társadalom szabadidő emberiség fúzió Oscar Netflix önvezető autó Elon Musk